Carregant Esdeveniments

« All Events

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

OLÈRDOLA, UNA CIUTAT MEDIEVAL AL COR DEL PENEDÈS

21 abril 2019 | 12:00 - 13:30

P1140581
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

A principis del segle X el comte Sunyer va impulsar la creació d’una ciutat al sud del Llobregat. L’estratègica muntanya de Sant Miquel, rodejada de penya-segats i on en època romana republicana s’hi havia construït un potent castellum, esdevingué el lloc triat. A partir de la torre de guaita romana es creà un castell de frontera i, als seus peus dins les imponents muralles, una ciutat amb cases, tallers, cellers i graners. L’església preromànica de Sant Miquel i el seu cementiri de tombes antropomorfes s’encarregarien de vetllar per les ànimes dels cristians.

Immediatament la ciutat cresqué i es creà un gran suburbi fora muralles presidit per l’església de Santa Maria i el seu cementiri.

Descobreix amb aquesta visita com era la vida a Olèrdola fa mil anys i quins van ser els moments cabdals de la seva història, des de les lluites contra els sarraïns fins a la proclamació de Mir Geribert com a Príncep d’Olèrdola.

L’activitat inclou: Visita gratuïta inclosa en el preu de l’entrada al recinte. Places limitades.

Notes:

Tot i que bona part del recorregut està perfectament adaptat per ser visitat, la visita a la part alta del castell transcorre per corriols. Persones amb mobilitat reduïda poden tenir dificultat per pujar-hi. Es recomana portar calçat adequat.

 

Per més informació, poseu-vos en contacte amb l’organitzador de l’activitat que podreu veure a la columna de l’esquerra.

Més informació

Dia
21 abril 2019
Hora d'inici - fi activitat
12:00 - 13:30
Lloc
Característiques de l'activitat
, , , , ,

Dades de contacte

Conjunt Monumental d’Olèrdola
Telèfon:
938901420
Correu electrònic:
Web:
http://www.macolerdola.cat/

Inici de l'activitat

Conjunt Monumental d’Olèrdola
Olèrdola, Espanya + Mapa de Google